---

N E W S L E T T E R

11 - 17 iulie 2016

 

---
Transilvania CorFest

Festivalul Coral Internaţional, Transilvania CorFest, este conceput ca o săptămână de cânt coral, cu ateliere de studiu masterclass, concerte, serate corale, conferinţe și activități turistice.
Festivalul îşi propune să ofere iubitorilor de artă un loc de întâlnire în jurul muzicii corale şi a tradiţiilor muzicale ale diferitelor culturi naţionale, în scopul înţelegerii şi apropierii între popoare. Totodată, festivalul își propune integrarea culturii corale româneşti în circuitul valorilor culturii universale.
Lumea mondială corală se găseşte într-o continuă efervescenţă culturală, prin desfăşurarea anuală a unor manifestări artistice impresionante, iar mişcarea corală din ţara noastră are o istorie cu valenţe puternice în istoria culturii naţionale şi universale, impunându-se atât prin creaţii de referinţă ale genului cât şi prin formaţii apreciate pentru profesionalismul interpretării scenice.
Organizatori: Facultatea de Muzică a Universității Transilvania din Brașov, Primăria Brașov


---
„Tabăra Internațională de Pictură Impresionism”

Proiect din cadrul cooperării descentralizate Vişeu de Sus - Croissy sur Seine, Franţa, care urmărește dialogul intercultural, accentuarea aportului valorilor culturii româneşti şi, în acelaşi timp, armonizarea acestora cu cultura europeană.
Organizator: Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus


---
“Ceau, Cinema!”

“Ceau, Cinema!”, Festival de Buzunar, este un festival dedicat filmului european în care se vor efectua proiecţii pe ecrane în spaţii alese din Timişoara şi Gottlob (prima localitate rurală din România cu un cinematograf recondiționat), lungmetraje de autor, documentare şi animaţii.
Festivalul va oferi publicului filme europene, atât reușite de box-office recent cât și titluri independente, filme documentare și animații, încercand astfel să satisfacă cele mai diferite gusturi.
Ediţia din acest an, a III-a, va cuprinde o secţiune competiţională care va reflecta Banatul.
Organizatori: Asociația Marele Ecran și Asociația Pelicula Culturală


---
Festival de Muzică Veche

Festivalul de Muzică Veche a luat fiinţă în 1980, din iniţiativa ansamblurilor Barozda şi Kájoni, fiind cea mai veche manifestare de acest gen din ţară.
Nu este întâmplătoare apariţia acestei activităţi muzicale tocmai în oraşul Miercurea Ciuc: personalitatea umanistă Ioan Căianu (în maghiară Kájoni János), organist şi constructor de orgi transilvănean, a trăit si a activat în secolul al XVII-lea la Şumuleu Ciuc. Este primul autor atestat de muzică cultă din Transilvania, care a avut o contribuţie însemnată la întocmirea codicelui care îi poartă numele, Codex Caioni.
În anii precedenţi au participat la festival artişti din numeroase ţări europene, printre care maeştrii cei mai remarcabili ai muzicii vechi.
Festivalul oferă posibilitate unică de perfecţionare pentru muzicieni. Astfel, din anul 2008 programul festivalului cuprinde și Universitatea de Vară de Muzică Veche - cursuri de măiestrie şi prelegeri. Tot în anul 2008 festivalul a primit invitaţia de af fi membrul Reţelei Festivalurilor de Muzică Veche din Europa, cu sediul în Lion. Anul acesta tema festivalului este muzica germană veche.
Organizator: Consiliul Judeţean Harghita


---
Zilele Municipiului Vatra Dornei

Eveniment complex ce cuprinde festivaluri de folclor şi muzică uşoară, parade ale portului popular, spectacole în parcul Municipal, târguri ale meşterilor populari, vernisaje de pictură şi fotografie, lansări de carte şi premierea cuplurilor de aur.

Organizator: Primăria Vatra Dornei


---
O legendă a turismului românesc reînvie!

Hotelul Perla din Slănic Moldova a fost renovat și modernizat integral în perioada 2015 -2016 și este în măsură să ofere turiștilor urmatoarele facilități și servicii: 92 de camera confortabile; Restaurantul Tirolez cu o capacitate de 85 de locuri; Restaurantul Internațional cu o capacitate de 250 de locuri; Lobby bar cu o capacitate de 20 de locuri; două săli de conferință; centru de relaxare și agrement cu piscină interioară, piscina pentru copii, jacuzzi, saună umedă și saună uscată, fitness, două saloane de masaj; baza de tratament cu 7 cabinete de tratament; sala de jocuri; club de noapte cu o capacitate de 140 de locuri; wireless gratuit.
În data de 15 iulie 2016 va avea loc deschiderea oficială a Hotelului Perla la care va participa reprezentantul Autorității Naționale pentru Turism, domnul Adrian Salomia.

bacau.biz


---
Zilele oraşului Siret

Orașul Siret este un oraș al toleranței etnice și religioase, o mică Elveție a Bucovinei, așezată la marginea de răsărit a Uniunii Europene.
Sărbătoarea orașului are rolul promovării, prin cultură și artă, a imaginii sale, păstrarea și cultivarea multiculturalității, ca element definitoriu al spațiului bucovinean.
Manifestările dedicate acestor zile aduc în atenția publicului multă muzică de toate genurile, multe întreceri sportive (tenis de masă, ciclism, șah) și spectacole de divertisment.
În cadrul manifestărilor se organizează și un concurs de pescuit, concurs care are ca scop promovarea turistică a lacului de acumulare Siret - Rogojești, aflat în imediata apropiere a localității.
Pescarilor sportivi li se oferă astfel oportunitatea să-și dovedească măiestria în pescuitul unor specii de pești, cum ar fi: crapul, carasul, știuca, roșioara, babușca, scobarul, morunul, cleanul, bibanul sau avatul.
Având în vedere specificul local și tradițiile din zonă, în cadrul festivalului se organizează și un concurs de gastronomie pescărească.
Anual, Zilele Siretului se bucură de prezența a aproximativ 6.000 de persoane (artiști, spectatori și vizitatori). Numărul artiștilor este între 300 - 400. Sărbătoarea Siretului urmărește să atragă nu doar vizitatori din România ci și din țara vecină, Ucraina.
Organizator: Primăria Siret


---
“Rocker’s Challenge Party 2016"

Festival de muzică rock de calitate care işi propune, pe lângă distracţie, să promoveze obiectivele turistice din Parcul Naţional Cheile Nerei - Beuşniţa, prin organizarea de activităţi outdoor: tiroliană, rapel, rafting, biking. Printre invitaţii care vor încerca să creeze buna dispoziţie se numără trupele: Triput, Times of Need şi SKA-NK.
Organizatori: Asociaţia Caraş Adventure, în parteneriat cu Primăria Comunei Sasca Montană


---
Canyoning Porumbacu

Cascade, tobogane, rapeluri prin sau pe lângă apă, lacuri de înotat sau de traversat, totul într-o avalanşă de zgomot al apei care îi face pe cei dornici de aventură să își audă cu greu colegii de echipă.
Participanții au nevoie de condiţie fizică rezonabilă. În toate explorările de canioane sunt însoţiţi de personal de canyoning experimentaţi care cunosc canionul în amănunt şi asigură parcursul cu echipamente alpine specifice.
Organizator: Marino România


---
Festivalul folcloric „Din stejar, stejar răsare”

Festivalul folcloric ,,Din stejar, stejar răsare’’ a reușit să adune de fiecare dată formații folclorice atât din județul Suceava, cât și din alte județe și chiar din Republica Moldova.
La fiecare ediție a acestui festival au fost invitați artiști consacrați care au atras un număr mare de spectatori.
Organizator: Primăria Cajvana


---
”Târgul de fete” de pe Muntele Găina - cea mai amplă și vestită sărbătoare montană în aer liber din Estul Europei

Târgul e încununarea tradițiilor din Apuseni, fiind recunoscut ca fiind cea mai amplă și vestită sărbătoare montană în aer liber din Estul Europei. Astăzi, turiștii urcă pe Muntele Găina pentru a cunoaște locurile în care aveau loc, acum câteva secole, căsătoriile pe munte între feciori și fete. În timpul evenimentului, Muntele Găina devine un imens spațiu de târguri populare și concerte de muzică, cuprinzând, totodată, finala concursului „Cultură pentru cultură”.
Târgul de fete de pe Muntele Găina se derulează în fiecare an în preajma sărbătorii de Sfântul Ilie. În acest an manifestările culturale ocazionate de această nedee muntenească vor avea loc în perioada 16-17 iulie şi se vor desfăşura în comuna Avram Iancu şi sus pe platoul de pe Muntele Găina. Timp de două zile vor avea loc concursuri, spectacole folclorice şi concerte pentru tineret, târgul meşterilor populari, manifestări cultural-patriotice, parada portului popular.
Sărbătoarea va fi întregită în acest an şi de un eveniment patriotic ce va avea loc la Complexul muzeal ,,Avram Iancu,, unde va fi expus timp de două zile testamentul original al marelui erou Avram Iancu.


---
Festivalul antic ”Dacia – Casa Noastră”

Vă invităm să retrăiți momentele istorice ale neamului, în mijlocul naturii sălbatice, așa cum au trăit strămoșii noștri. Ediția din acest an vă așteaptă cu multe momente impresionante, autentice printre care amintim: jocuri cu gladiatori, simulări de lupte între geți și romani, ateliere interactive civile și militare.
Organizator: Asociația România Dacia Casa Noastră, Centrul Cultural Corbu, DANAIS


---